Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
magyarellenes-momentum

Gothár Péter az eltitkolt szexuális zaklató a Katona József Színházban

kublaj100 · 1 hete
Gothár Péter, a balliberális kulturális világ egyik jelképe a Katona József Színház szexuális zaklatója

Közleményben ismerte be Gothár Péter rendező, hogy ő az, aki szexuálisan zaklatott a Katona József Színházban több színésznőt. Közleményét a színház Facebook-oldala tette közzé. Gothár Péter a balliberális színházi és filmes vezető alakja, a színház egyik vezető rendezője, neve a színház honlapján még most is szerepel a rendezők között. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen rendezést tanít, a közelmúltban is végzett osztálya, tiszteletbeli doktori címet kapott 2007-ben. 1994-ben az SZDSZ parlamenti képviselő-jelöltje volt, később is rendszeresen a liberális szabaddemokraták kultúrpolitikai céljait képviselte. 

A közleményben Gothár Péter egy zaklatást ismer be, de az Origo úgy értesült, több eset történt, és ez derült ki a színház tegnapi közleményéből is. A közlemény szövege:

Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa.

Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.

Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam.

Gothár Péter
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!